Νους υγιής

118
Ο Διαμαντής και η Διαμαντίνα βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο άβολο παγκάκι της πλατείας. Εκείνη, είχε ακουμπισμένο το κεφάλι της επάνω του, διαβάζοντας  ένα περιοδικό μόδας ενώ εκείνος ξεφύλλιζε βαριεστημένα τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από εκείνη την όμορφη στιγμή.

Η Διαμαντίνα δε σταματούσε λεπτό να του δείχνει περιοδικές εικόνες  από άντρες με καλογυμνασμένους κοιλιακούς μυς. Η απάντηση που έπαιρνε, κάθε φορά που προχωρούσε στη σύγκριση τους με το ατελές σώμα του, ήταν πάντα η ίδια.

 Νους υγιής.

Ο Διαμαντής ένιωθε πολύ άνετα στο ευρύχωρο σώμα του και δεν θα σκεφτόταν ποτέ τη μετακόμιση, αν αυτή η εμμονή  του έρωτα στα όρια του στατιστικού λάθους, που αργότερα έγινε ο έρωτας της ζωής του, δεν κατέστρεφε τις πιο ποιητικές στιγμές τους. Έτσι, πήρε απόφαση να ξεκινήσει υγιεινή διατροφή και γυμναστική.

Οι επόμενοι έξι μήνες κύλισαν πάνω σ’ ένα διάδρομο , κάτω από μια φορτωμένη με κιλά μπάρα, ανάσκελα να προσεύχεται κάμψεις, μέσα σε μια σάουνα ή πάνω σ’ ένα δίσκο ισορροπίας να ψάχνει το κέντρο βάρους του έρωτα του. Γύμνασε όποιο σημείο του σώματος μπορούσε να γυμναστεί. Δικέφαλους, τρικέφαλος, κέφαλους, ακέφαλους. Ξετρύπωσε κάθε τεμπέλικο μυ που κατοικούσε στο σώμα του. Μέχρι που τα κατάφερε, να γίνει αυτό που προσδοκούσε ο μεγάλος έρωτας της ζωής του. Μια περιοδική εικόνα.

Η επόμενη βόλτα τους στο πάρκο, τούς έβγαλε στο ίδιο άβολο παγκάκι. Εκείνον να απαγγέλει τους πιο ερωτικούς στίχους του Pablo Neruda, και εκείνη να αναπολεί τους μαλακούς προσκέφαλους του έρωτα της ζωής της.

Κείμενο: Αντώνης Τσόκος - Φωτογραφία: Flickr.com
Advertisements

12 thoughts on “Νους υγιής

  1. Χμ.. είναι αυτό που λένε, πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί. Και ξέρεις, συνήθως είμαστε απρόσεκτοι όταν κάνουμε ευχές.

  2. Αφού τον έβαλε να μετακομίσει που λες και συ σε άλλο σώμα, τώρα αναπολεί το παρελθόν;;; Δεν ξέρει τι θέλει η Διαμαντίνα. Αυτός δε ζήτησε κάτι από αυτήν;;

  3. Τι να πει κανείς… με το μυαλό της …αλληνής.
    Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;
    Καλή αργία αύριο,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  4. Πολύ ωραία ιστορία, ευχάριστη και όμορφη. Σ’ευχαριστούμε, εδώ Διαμαντής που κάποια στιγμή γνωριστήκαμε και με την Διαμαντίνα, ήταν πολύ όμορφα. Σπάνιο όνομα αλλα και περαστικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s